Asiakkaitamme

Asiakastarinat

Vuosien yhteistyötä vientiprojekteissa Venäjälle

Beomanin ja Pekan yhteistyö alkoi vuonna 1994 ja on jatkunut menestyksekkäästi tähän päivään asti. Yhteistyön alkaessa Pekka vastasi hankinnoista useissa eri rakennusprojekteissa Venäjällä. Toimittajat projekteihin valittiin pääasiallisesti Venäjän ulkopuolelta, Beomanin valikoituessa toimittajaksi työmaan käyttötarvikkeiden osalta. Vuosien varrella Beoman ja Pekka Haapalainen ovat sittemmin tehneet yhteistyötä useissa Venäjän projekteissa.

Yksi suurimmista kohteista oli Siperiassa sijaitseva Salekhard, johon rakennettiin mm. meijeri, virvoitusjuomatehdas ja jääkiekkohalli. Toisena suuren kokoluokan yhteistyönä muistetaan Moskovassa sijaitseva uudishanke – BMW-huoltokeskus. Merkittävänä uudishankkeena voidaan mainita myös Togliatti -paikkakunnalla sijaitseva kivenkäsittelylaitos.

Beoman on toimittanut vaativiin työmaaprojekteihin käyttötarvikkeita laidasta laitaan – valaistuksesta sähkötarvikkeisiin, työkaluista kiinnitystarvikkeisiin. Lisäksi edustettuna ovat olleet työturvallisuuteen liittyvät varusteet.

Nämä tuoteryhmät eivät välttämättä ole rakennettavan kokonaisuuden kannalta isoimpia hankintoja, mutta äärettömän tärkeitä työmaan toimivuuden kannalta”, Pekka toteaa.

Yhteistyö on aina sujunut luotettavasti ja mallikkaasti. Pekka arvostaa sitä, että Beoman on toimittanut projekteihin korkeaa laatua, nopeilla toimituksilla – palvelun ollessa aina erinomaista. Kun tarpeita on ilmennyt, Beoman on aina kyennyt reagoimaan niihin nopeasti.

Beomanin työkaluilla ja ruuveilla on kasattu isojakin projekteja. Koskaan minulle ei ole sanottu, että jotain tarviketta ei ole mahdollista saada. Jos jotain ei juuri sillä hetkellä ole valikoimassa ollut, Erkki on aina vastannut, että tutkitaan asiaa ja niitä löytyy kyllä”, kiittelee Pekka.

Tämä kiteyttää mainiosti yhteistyön luonnetta sekä Beomanin laajan toimittajaverkoston että Erkin lujan ammattitaidon osalta.

 

Pekka Haapalainen

Hankintavastaava useissa Venäjän projekteissa

Kokonainen kaupunki avaimet käteen – Kubinka yhteistyö jäi lämpimästi mieleen

Beomanin ja Jorman yhteistyö käynnistyi vuosina 1993-1994, Kubinkan sotilaskylästä. Hanke oli kokoluokaltaan valtava – sen tiimoilta rakennettiin kokonainen muuttovalmis kaupunki 5000 asukkaalle Moskovan liepeille. Projekti sisälsi kaupungin kadut ja infran sekä kaikki rakennuskohteet: kerrostalot asuinkäyttöön, koulut, päiväkodit, paloaseman, sairaalan, kaupan, saunakylpylät jne. Jorma itse toimi projektissa hankintapäällikkönä Teräsbetonilla työnantajansa CM-Urakoinnin puolesta – konsultoiden ja hankinnoista vastaten.

Beoman toimitti Kubinka-projektiin kaikkea työmaapalveluun liittyvää, mm. työmaatarvikkeita, työmaasähkötarvikkeita ja työkaluja, joista erityisen tärkeiksi muodostuivat ulkomaisille työntekijöille hankitut valmiit työkalupakit, esimerkiksi timpureille. Tämän lisäksi Beoman toimitti lopulliseen luovutukseen kohteisiin liittyviä kalusteita ja varusteita. Erkki olikin aktiivisesti mukana projektissa, sekä paikan päällä että Suomen päässä.

Selvää on, että tämän kokoluokan projektissa tarvittavia varusteita oli käsittämättömän suuri määrä, joita olisi kiireessä ollut työlästä hankkia. Jorma kiitteleekin, että Beomanin Erkki otti hankinnoista paljon vastuuta, etsi heille sopivat tarvikkeet ja huolehti ne jämptisti perille. Vientipaperit olivat aina kunnossa ja tavarat työmaalla jouhevasti aikataulussa – just in time -mallia mukaillen.

Erinomaista palvelua – luotettavasti ammattitaidolla

Nykyisin Jorma työskentelee Sweco PM:llä, yrityksen ostettua CM-Urakoinnin vuosia sitten. Kubinkan jälkeen yhteistyötä Beomanin kanssa on tehty urakoitsijoiden kautta myös kotimaan projekteissa. Näistä yhtenä merkittävänä mainittakoon Espoossa sijaitseva Iso Omenan kauppakeskus, jonne Beoman toimitti työmaan sähkötarvikkeet ja työkaluja.

Jorma toteaa, että Beomanin ja Kettusen Erkin kanssa yhteistyö on aina sujunut todella hyvin, palvelun ollessa poikkeuksellisen hyvää. Asioihin on tartuttu heti ja ne on hoidettu mallikkaasti eteenpäin. Vuorovaikutus on aina toiminut hienosti ja tieto kulkenut.

Beomanin kanssa toimiessa Jorma on aina voinut luottaa asioiden sujumiseen, ja Erkki on hoitanut asioita pontevasti ja tehokkaasti eteenpäin. Koskaan ei ole tarvinnut kysellä perään. Myös hinta-laatu-suhde on aina ollut hyvä.

Kubinkan kohdalla ainoa mitä Erkki ei pystynyt toimittamaan Suomesta käsin oli venäjänkieliset aapiset, kaikki muu löytyi”, naurahtaa Jorma lopuksi.

 

Jorma Teelahti

Ota yhteyttä myyntiin!

Yhteydenottolomake

Beoman Oy logo

Beoman Oy

09-479 001

beoman(at)beoman.com